Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού για τα κενά διδακτικού προσωπικού

 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και δεκαπενθήμερο από την έναρξη των μαθημάτων και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία της περιοχής μας βρίσκονται σε απαράδεκτα υψηλό επίπεδο. Ο μύθος των χιλιάδων διορισμών που επικοινωνιακά προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει.

Η πραγματικότητα αποδεικνύεται διαφορετική. Τα σχολεία παραμένουν αστελέχωτα, με πολλά κενά, ειδικά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά και στο Κανονικό Πρόγραμμα. Τα Ολοήμερα είτε δεν λειτουργούν είτε υπολειτουργούν, ενώ το Υπουργείο έχει σταματήσει τη διάθεση εκπαιδευτικού ειδικά για το Ολοήμερο και προσπαθεί να φορτώσει τη λειτουργία του στους εκπαιδευτικούς του κανονικού προγράμματος αποκλειστικά.

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης δέχεται την επίθεση του Υπουργείου για δεύτερη χρονιά με χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα που τον έχουν ανάγκη να μένουν αστήριχτα. Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές θα καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ ενδιαφέρθηκε μόνο για συγχωνεύσεις τμημάτων, λιτότητα διώξεις , πειθαρχικά, συνεχίζοντας τον πόλεμο ενάντια στο δημόσιο σχολείο. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη στελέχωση των σχολείων μας και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του.
Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε διδακτικό προσωπικό για τα σχολεία του Αργοσαρωνικού.

Καταγραφή κενών σχολείων Αργοχαρωνικού / Σχολική Χρονιά 2024-2025

screencapture-mail-google-mail-u-0-2024-09-27-10_48_50.jpg


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png