Νέα Αριστερά Οργάνωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου για τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς κ. Νάσου Ηλιόπουλου προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Νέα Αριστερά Οργάνωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Νάσος Ηλιόπουλος προς κ. Αγαπηδάκη: «Έχετε μετατρέψει την Αίγινα σε άγονη γραμμή».

Εχθές, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, έγινε συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς κ. Νάσου Ηλιόπουλου προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

«Κέντρο Υγείας - γιαπί» το χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς κ. Ηλιόπουλος και μίλησε συγκεκριμένα για έργα που εμποδίζουν τη δουλειά των υγειονομικών και τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο. Επιπλέον ο κ. Ηλιόπουλος έθιξε τις μεγάλες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας. «Μιλάμε για μια περιοχή που το καλοκαίρι έχει 80 με 100 χιλιάδες κατοίκους μαζί με τους επισκέπτες».

Αναφέρθηκε ακόμη και στην επιλογή να μεταφερθεί το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο του νησιού στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ως έκθεμα. Υπενθύμισε κιόλας ότι « υπήρξε δυστυχώς ένα πολύ σοβαρό τροχαίο κι ένας νέος άνθρωπος έπρεπε να μεταφερθεί με αυτό το πλωτό. Και μεταφέρθηκε, τελικά, με ένα ιδιωτικό ταξί», το οποίο δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ασθενοφόρου, γεγονός που ενδεχομένως συνέβαλε στον θάνατό του.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και κάποιο σχέδιο – αν υπάρχει – κάλυψης των ελλείψεων σε ειδικότητες στο υγειονομικό, στο νοσηλευτικό και στο βοηθητικό προσωπικό.

Κατά την απάντησή της η κ. Αγαπηδάκη προέβη σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί εργαλειοποίησης ενός θανάτου από την αντιπολίτευση κάνοντας και προσωπικές αναφορές και ο κ. Ηλιόπουλος σε έντονο ύφος μίλησε για θράσος από πλευράς της αναπληρώτριας Υπουργού – ιδίως τη στιγμή που πράγματι το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο είχε μεταφερθεί από την Αίγινα στη Θεσσαλονίκη ως έκθεμα. Σχολιάζοντας τις αναφορές περί «εργαλειοποίησης» ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως, αντί να γίνονται τέτοιες αναφορές, κάποιος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ απευθυνόμενος στην κ. Αγαπηδάκη είπε: «Εσείς προσωπικά κάνατε πολιτική καριέρα ως τρολ». Και την προκάλεσε: «Αν δεν ντρέπεστε, πάμε μαζί στην Αίγινα να δείτε τον χώρο, γιατί δεν έχετε πάει, ενώ εγώ έχω πάει και τον έχω δει και ο χώρος είναι γιαπί».

Τέλος, τόνισε ότι στο Κέντρο Υγείας θα έπρεπε να είναι διπλάσιοι γιατροί και νοσηλευτές και οδηγοί. Και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κατέληξε: «Με την πολιτική σας έχετε καταφέρει να μετατρέψετε την Αίγινα σε “άγονη γραμμή”».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png