Σίλα Αλεξίου: "Ζητείται επειγόντως λύση στο αδιέξοδο του Κέντρου Υγείας. Να παρέμβει επιτέλους ο Δήμαρχος Αίγινας!".

Δημοτικής παράταξη «Μαζί Μπροστά για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου.

Σίλα Αλεξίου: Ζητείται επειγόντως λύση στο αδιέξοδο του Κέντρου Υγείας – Να παρέμβει επιτέλους ο Δήμαρχος Αίγινας!
Κραυγή απελπισίας για την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υψώνουν οι κάτοικοι της Αίγινας πιέζοντας για την άμεση αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού.
Η ανασφάλεια στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία του νησιού κορυφώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν, σε σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας με την αιφνίδια ασθένεια μαθήτριας, δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου προκειμένου να διακομιστεί η ασθενής.
Προηγουμένως, η υπεύθυνη Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αίγινας, η κ. Σβετλάνα Λεωνίδη, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, περιέγραψε την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα, ζητώντας για άλλη μια φορά βοήθεια για την προσωρινή μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας σε άλλο κτήριο τόσο από τη 2η ΥΠΕ, όσο και από τη Δημοτική Αρχή της Αίγινας. Παράλληλα η κ.Λεωνίδη καταγγέλλει και την υποστελέχωση της δομής Υγείας, εξ αιτίας της οποίας το ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών του νησιού.
«Τα αιτήματα μεταστέγασης του κτηρίου ή έστω της παραχώρησης ενός container ουδέποτε απαντήθηκαν τόσο από τη 2η ΥΠΕ όσο και από τις Δημοτικές Αρχές με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας των: Μικροβιολογικού, Ακτινολογικού και Οδοντιατρικού Τμήματος.
Κατά τον τελευταίο μήνα δε, οι εργασίες επεκτείνονται στο σύνολο του κτηρίου και οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών και εργασίας του προσωπικού γίνονται ακόμα πιο δύσκολες,» τονίζει η κ. Λεωνίδη.
Η κατάσταση αυτή επικρατεί από τον Φεβρουάριο του 2024 και ενώ υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι η Διοικούσα Επιτροπή, ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος κ. Στ. Θεριανός, ουδέποτε την συγκάλεσε, όπως καταγγέλλει ο γιατρός κ. Μανώλης Λογοθέτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας!
Σημειώνουμε ότι οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, στερώντας από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας τις υπηρεσίες της μοναδικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και ενώ στο νησί λειτουργούν και άλλες δομές υγείας (όπως το Νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος), που είναι σε θέση να βοηθήσουν, οι αρμόδιοι δεν έχουν μπει στον κόπο να διαχειριστούν με αυτόν τον τρόπο τις δυσκολίες.
Στο μεταξύ οι εργασίες Ενεργειακής και Λειτουργικής Αναβάθμισης του κτηρίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2025, χωρίς αυτό να είναι βέβαιο λόγω των ρυθμών που ακολουθούν τα συνεργεία.
Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές ολόκληρης της κοινωνίας του νησιού και κυρίως με αυτήν της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας και αξιώνουμε την παρέμβαση του Δημάρχου προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση.
Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας μας αφορά όλους! Η Αίγινα είναι νησί και οι επιλογές των ασθενών περιορίζονται στη συγκεκριμένη δομή.
Σίλα Αλεξίου
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Μπροστά για την Αίγινα»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png