Επιστολή της Νέας Αριστεράς Αίγινας προς τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, σχετικά με την πρόσβαση στο χώρο του μνημείου εκτελεσθέντων στην Ναυτική Βάση Τούρλου.

Κύριε Δήμαρχε,

Ως γνωστό η Κοινότητα Μεσαγρού, επί προεδρίας Θωμά Γαλάρη τον Μάιο του 1998, σε συνεργασία με το ΓΕΝ, κατασκεύασε μνημείο εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Το μνημείο αυτό τοποθετήθηκε στον χώρο εκτέλεσης, που βρίσκεται εντός της ναυτικής βάσης του Τούρλου.

Προσφάτως, με πρωτοβουλία και προσωπική εργασία των αξιωματικών και ναυτών της ναυτικής βάσης, έγινε αποκατάσταση και συντήρηση του μνημείου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου.

Το πρόβλημα που υπάρχει όμως είναι η δυσκολία πρόσβασης από πεζούς και οχήματα, λόγω του ότι ο δρόμος που οδηγεί στο μνημείο είναι χωμάτινος και κατηφορικός. Για να υπάρχει προσβασιμότητα, απαιτείται μια μικρή τσιμεντόστρωση στο επικίνδυνο αυτό κατηφορικό σημείο( αυτό άλλωστε είναι ένα τεχνικό θέμα που θα το διαπιστώσουν οι υπηρεσίες σας).

Σαν Δήμος Αίγινας –που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του- θα μπορούσατε με μια συννενόηση με την διοίκηση του Τούρλου να προβείται σε μια μικρής έκτασης επισκευή του δρόμου, ώστε να είναι προσβάσιμος όταν γίνονται επισκέψεις και εκδηλώσεις μνήμης .

Περιμένοντας τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση
Νέα Αριστερά Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png