"Αχ αυτά τα νεύρα μου". Ομιλία με την παιδαγωγό - θεολόγο Χάρη Δημητρακούδη. Από τη Σχολή Γονέων στον Κέντρο Νεότητας Αίγινας.

Τη θεολόγο και παιδαγωγό κυρία Χάρη Δημητρακούδη, φιλοξένησε σήμερα το απόγευμα η Σχολή Γονέων στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας, στο πλαίσιο των ομιλιών του ετήσιου κύκλου, που περιλαμβάνει σημαντικές επιμορφωτικές ομιλίες για τους γονείς του νησιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη ομιλία από τον αρχιμανδρίτη, πατέρα Αμφιλόχιο Γελαδάκη, που παρουσίασε την προσκεκλημένη ομιλήτρια και το θέμα της ομιλίας της. "Αχ αυτά τα νεύρα μου", μία φράση που είναι αρκετά κοινή στην καθημερινότητα, αλλά αποτελεί συχνά κάποιου είδους απολογία προς τον εαυτό μας ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όταν η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου.


Ο θυμός βέβαια δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό ή τουλάχιστο κάτι μόνο κάτι κακό, καθώς αποτελεί μία ιδιότητα του ανθρώπου, μία ιδιότητα της ψυχής και έχει τι δική του δυναμική, μερικές φορές πολύ ισχυρή. Ο θυμός μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά, να φέρει αποτελέσματα σε κάποια θέματα, ακόμη και να γίνει δύναμη δημιουργίας, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Ο θυμός μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ποτάμι, που μπορεί να είναι ωφέλιμο ή καταστροφικό. Από την ομιλία της κυρίας Δημητρακούδη έγινε κατανοητό ότι ο θυμός απαιτεί μία καλή αυτογνωσία, αλλά και διάθεση επικοινωνίας με τα συγγενικά ή άλλα πρόσωπα, ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητό αυτό που τον δημιουργεί. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png