"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου..." Η ακολουθία των Παθών στην Μητρόπολη της Αίγινας.

Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το Θείο Δράμα. Στις εκκλησίες της Αίγινας οι πιστοί άκουσαν την υμνογραφία για τα τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του, αλλά και τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Σύμφωνα με την παράδοση, οι γυναίκες σήμερα το βράδυ θα παραμείνουν στις εκκλησίες, μοιρολογώντας και φροντίζοντας να στολίσουν με όμορφα λουλούδια τον επιτάφιο.

Αύριο το πρωί οι πιστοί θα ακούσουν να ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, οι οποίες περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Ακολουθεί ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Το βράδυ θα γίνει η περιφορά των επιτάφιων στην παραλία της Αίγινας από τις κεντρικές ενορίες και θα πραγματοποιηθεί δέηση μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου.

Τέλος, τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης γίνεται η περιφορά του επιταφίου. Αν και δεν έχει σταλεί επίσημη ανακοίνωση, αυτή ξεκινά συνήθως στις πέντε το απόγευμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png