Η περιφορά των επιταφίων στην παραλία της Αίγινας.

Με κύριο χαρακτηριστικό το πλήθος του κόσμου, που κατέκλυσε με την παρουσία του την κεντρική παραλία της Αίγινας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η περιφορά των επιτάφιων από τις ενορίες της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου. Ο πολύ καλός καιρός και σήμερα στο νησί, δημιούργησε την ατμόσφαιρα μίας γλυκιάς καλοκαιρινής βραδιάς, όπου το άρωμα των στολισμένων με λουλούδια επιτάφιων, "τυλίχθηκε" στην ευωδία του θυμιάματος και τις ψαλμωδίες των πιστών. Στο ναό της Μητροπόλεως, η περιφορά του επιταφίου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 μ.μ. με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας να συνοδεύει με πένθιμα εμβατήρια τη λατρευτική πομπή του κλήρου, των πιστών και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας και των φορέων του νησιού.

Έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στο Νοσοκομείο της Αίγινας τελέσθηκε δέηση. Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας ακολούθησαν οι επιτάφιοι του Αγίου Νικολάου και της "Παναγίτσας", με τις κυρίες των ενοριών να ψάλουν και τους πιστούς να περιμένουν δεξιά και αριστερά της παραλίας με τις λαμπάδες τους, δημιουργώντας μία πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα. Οι τρεις επιτάφιοι συναντήθηκαν κάτω από το δημαρχιακό κτίριο όπου έγινε δέηση. Με την εξαίσια μουσική συνοδεία της φιλαρμονικής, ο επιτάφιος της Μητροπόλεως επέστρεψε στο ναό, όπου οι πιστοί περίμεναν για να ανασπαστούν.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά των επιταφίων εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png