Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας.

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας

Με ιδρυτική πράξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ, ιδρύθηκε ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ» με έδρα την Αίγινα.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η καλλιέργεια της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και η ενημέρωση του κόσμου για τον ρόλο και το έργο των Αδελφών μας στην Κορέα.

Ο νέος Μητροπολίτης της Ι. Μ. Κορέας και συντοπίτης μας κ.κ Αμβρόσιος Ζωγράφος μαζί με τον παραιτηθέντα για λόγους υγείας, Σεβ. Μητρ. Σωτήριο Τράμπα, επί σειρά ετών συμβάλουν ταπεινά,  με όλες τους τις δυνάμεις στης ιεραποστολή της Κορέας.

Κτίζονται Εκκλησιές, εξοπλίζονται ναοί, γίνονται κατηχήσεις και βαπτίσεις, μεταφράζονται τυπώνονται λειτουργικά και κατηχητικά βιβλία, ακόμα βοηθούνται ορφανά, γέροντες, ανάπηροι και γενικά βρίσκει  καταφύγιο κάθε  Κορεάτης που εχει ανάγκη, γιατί η αγκαλιά της Ι.Μ.Κορέας είναι πάντα ανοικτή. Ο Σύλλογος μας συνεργάζεται με το «Πατριαρχικό Ίδρυμα Άπω Ανατολής» μέσω του οποίου θα αποστέλλεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας η οιαδήποτε βοήθεια.  

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, την προσπάθεια του να βοηθήσει τον πατριώτη μας Μητροπολίτη Κορέας π.Αμβρόσιο διοργανώνει «Λαχειοφόρο Αγορά» με κλήρωση δύο ηλεκτρικών συσκευών, ενός  ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ BOSCH  7 Kg και μίας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ PHILIPS 32’’ LCD

Η ημερομηνία κλήρωσης 17 Δεκεμβρίου 2008, εορτή του Αγ. Διονυσίου Αίγινας, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητρ. Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης,  κκ Εφραίμ.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να  προμηθευτούν λαχνούς από τους εφημέριους των Ι Ναών του νησιού μας και από τα μέλη της Δ.Ε Του Συλλόγου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κκ.Εφραίμ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Πατέρας Νεκτάριος Κουκούλης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κος Νεκτάριος Λαβούτας

ΤΑΜΙΑΣ Κος Νεκτάριος Κουκούλης

ΜΕΛΟΣ Κα Νομική Μιχαλοπούλου

«       Κα  Μαρία Στενάκη

«       Κα  Ευγενία Πάλλη