Με τη λιτανεία στην παραλία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.


Με τη λιτανεία στην παραλία κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις του διήμερου εορτασμού προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. Μετά τον όρθρο και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Αργολίδος Νεκταρίου και του Μητροπολίτου Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή η οποία κατέληξε στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, από όπου ξεκίνησε και η λιτανεία στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.
 

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου, αυτοκίνητο του Δήμου Αίγινας έραινε με δάφνες το δρόμο, ενώ παιάνιζαν οι φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος, του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας καθώς και η μπάντα του τοπικού συστήματος ναυτοπροσκόπων. Στη λιτανεία συμμετείχαν επίσης τα σχολεία του νησιού. Ο ηλιόλουστος καιρός σήμερα στο νησί, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27 °C συνέδραμε στην προσέλευση χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν με την παρουσία τους κάθε διαθέσιμο τμήμα της παραλιακής οδού. Δεήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ναό της "Παναγίτσας", στο δημαρχιακό κτίριο και στο ναό του Αγίου Νικολάου.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης, ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς,ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, η διοίκηση και η δημοτική αρχή του Δήμου Αίγινας, εκπρόσωποι των διοικητικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του νησιού. Η λιτανεία ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας. Η εικόνα και η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνει στο ναό μέχρι τις 4 το απόγευμα προκειμένου να την ανασπαστούν οι πιστοί, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί και πάλι στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου και θα τελεστεί παράκληση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png