"Πως δεν θα διαβάζω το παιδί μου". Η ενδιαφέρουσα εισήγηση της κ. Κικής Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου. Από τον Κύκλο Ομιλιών Γονεϊκής Επιμόρφωσης.

Με μία ακόμη ενδιαφέρουσα εισήγηση, συνεχίστηκε ο φετινός κύκλος ομιλιών Γονεϊκής Επιμόρφωσης που οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος. Χθες στην αίθουσα του κέντρου προσκεκλημένη ήταν η κυρία Κική Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας που ανέπτυξε το θέμα: "Πως δεν θα διαβάζω το παιδί μου", με τοποθετήσεις που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κοινού και τροφοδότησαν θετικά τη συζήτηση που ακολούθησε.

Η Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Τεγέα Αρκαδίας αλλά από το 1967 εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάστηκε ως δασκάλα και κατόπιν ως διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο του Λυκείου "Ο Κοραής". Σπούδασε παιδαγωγικά και άρχισε να διδάσκει από νεαρή ηλικία, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε την οργάνωση σχολών γονέων. Οι δύο παράλληλες αυτές δραστηριότητες τη βοήθησαν να γνωρίσει σε βάθος την υγιή πλευρά της ελληνικής οικογένειας, αφού είχε τη δυνατότητα να μελετά συστηματικά τους γονείς και τα παιδιά που βίωναν μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή. Αυτή η ξεχωριστή προσέγγιση και του παιδιού και των γονέων του τη βοηθά να "οδηγεί" και οικογένειες με προβλήματα προς τη βελτίωση και τη λύση των δυσκολιών τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png