Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αίγινας, και με πολύ μεγάλη προσέλευση κατοίκων του νησιού και προσκυνητών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:30 σήμερα το πρωί η λιτάνευση της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας. Η λατρευτική πομπή ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου του νησιού, με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ και τους μαθητές και των σχολείων Αίγινα να προπορεύονται, μαζί με την μπάντα του τοπικού συστήματος Ναυτοπροσκόπων.

Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, ο κλήρος και οι ιεράρχες: Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτωνας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής πραγματοποιήθηκαν δεήσεις στον ενοριακό ναό της "Παναγίτσας", στο παλαιό Δημαρχείο της Αίγινας και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. Η λιτανεία κατέληξε στο Μητροπολιτικό ναό Αίγινας, όπου ο λόγος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγινής προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους πιστούς.

Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:30 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png