Ημέρα πένθους. Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση.

Με μεγάλη προσέλευση πιστών στις ενορίες του νησιού, πραγματοποιήθηκαν οι ακολουθίες του πρωινού της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα πένθους και θλίψης για την ορθοδοξία. Μετά τις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού και της Αποκαθήλωσης, οι καμπάνες ηχούν πένθιμα και οι πιστοί μεταβαίνουν στις εκκλησίες για να ανασπαστούν τους ανθοστόλιστους επιτάφιους.

Η ηλιοφάνεια σήμερα και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, βοήθησε τους κατοίκους της Αίγινας και τους εκδρομείς του Πάσχα να επισκεφθούν τις εκκλησίες, ενώ εξίσου σημαντική αναμένεται να είναι η προσέλευση των πιστών στα κοιμητήρια του νησιού κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Να σημειώσουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα η περιφορά του επιταφίου.

Η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στις ενορίες της Αίγινας θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ η περιφορά των επιτάφιων στις 9:10 μ.μ.  ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των επιτάφιων των ενοριών και κοινή δέηση μπροστά από το παλιό Δημαρχείο.