Ο καθαγιασμός των υδάτων στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.


Με τον ουρανό νεφοσκεπή και τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανίων και όπως κάθε χρόνο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Η χαμηλή θερμοκρασία και ο μέχρι πριν από λίγο βροχερός καιρός, δεν πτόησε τους κατοίκους του νησιού και πολύ περισσότερο τους θαρραλέους κολυμβητές που τηρώντας την παράδοση βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν και να ανασπαστούν το σταυρό.



Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με την θεία λειτουργία και τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Εκατοντάδες πιστοί, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών της πόλης και φορέων του νησιού έλαβαν τον "Μεγάλο Αγιασμό" σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας και λίγο αργότερα κλήρος και πιστοί δια μέσου της παραλιακής οδού κατέβηκαν στο λιμάνι της Αίγινας, όπου όπως και κάθε χρόνο έγινε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.


Δέκα θαρραλέοι νέοι του νησιού αψηφώντας το κρύο, είχαν πάρει θέση από νωρίς απέναντι από την εξέδρα της τελετής για να τιμήσουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο και συμμετοχή την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Οι κόρνες από τα καράβια που ήταν αγκυροβολημένα εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι και οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας που με τα σκάφη τους τίμησαν την τελετή, έδωσαν το γνώριμο νησιώτικο ύφος σε μία ξεχωριστή ημέρα.

Τα παλικάρια που βούτηξαν για να πιάσουν και να ανασπαστούν το σταυρό, δέχθηκαν τις θερμές επευφημίες του κόσμου. Φέτος τον σταυρό έπιασε ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ.





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png