Κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας.


Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στον κινηματογράφο Τιτίνα, η κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ίδρυση του Συλλόγου, πάρθηκε ακριβώς έναν χρόνο πριν σε μία αντίστοιχη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης. Πρόεδρος του Συλλόγου που έχει ως σκοπό να βοηθήσει την Ιεραποστολική δράση του Αιγινήτη Μητροπολίτη πατέρα Αμβρόσιου στην Κορέα, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε μόνο ως σκοπό την κοπή της πίτας, αλλά και τη γνωριμία του Ιεραποστολικού Έργου του πατέρα Αμβρόσιου με το ευρύ κοινό. Οι προετοιμασίες για την εκδήλωση ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν και η επιτυχία της ήταν τέτοια που ξεπέρασε και τις προβλέψεις των διοργανωτών, καθώς ο χώρος του κινηματογράφου γέμισε ασφυκτικά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον κύριο Νεκτάριο Λαβούτα να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου, κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην σημασία και του Ιεραποστολικού Έργου. Είπε μεταξύ άλλων: " Τι κάναμε για 3,5 δισεκατομμύρια αδελφούς μας σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουν για το Χριστό και την Ορθοδοξία, τι κάναμε για 1,5 δισεκατομμύριο αδελφών μας που ανήκουν σε άλλες χριστιανικές και παραχριστιανικές ομολογίες. Ζουν ακόμα στην άγνοια και ψάχνουν να βρουν "τον άγνωστο θεό" ίσως και έναν δεύτερο Απόστολο Παύλο, όπως οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Πως να πιστέψουν αφού δεν άκουσαν για τον Χριστό; Πως Να ακούσουν αφού δεν πήγε κανείς να τους μιλήσεις για την Ορθοδοξία;"

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κύριος Ιωάννη Λάππας, πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος και λίγο αργότερα οι Μητροπολίτες κ.κ. Ύδρα, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ Στεγνάκης και Κορέας Αμβρόσιος Ζωγράφος. Εντυπωσιακή ήταν η προβολή DVD με τις δράσεις τις ορθοδόξου εκκλησίας στην Κορέα. Λίγο πριν το τέλος της επιτυχημένης εκδήλωσης, ο Σεβασμιτώτατος κύριος Εφραίμ Στενάκης ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία του "Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου" υπό την διεύθυνση της κυρίας Πόπης Γκιτάκου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png