Η περιφορά του επιταφίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

Για μία ακόμη χρονιά, η περιφορά του επιταφίου από το Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων τόσο της ευρύτερης περιοχής, όσο και της υπόλοιπης Αίγινας. Σε όλες τις περιοχές της Αίγινας, οι κάτοικοι του νησιού προσέρχονται στα κοιμητήρια προκειμένου να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσφέροντα μια ανθοδέσμη ή στέφανα από λουλούδια, θυμιατίζουν και προσεύχονται, και συχνά πολλοί μαζί αναπολούν στιγμές με τα προσφιλή τους πρόσωπα. Έτσι και σήμερα, τόσο στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όσο και σε όλα τα κοιμητήρια του νησιού, οι μυρωδιές από τα πολύχρωμα λουλούδια της άνοιξης και η ευωδία από το θυμιατό, υψώνονταν στον ουρανό μαζί με τις προσευχές των πιστών.

Στην Αγία Ειρήνη η περιφορά του επιταφίου έχει τη δική της μυσταγωγία, που ορίζεται από την ομορφιά του παραλιακού δρόμου και του τοπίου. Γυναίκες και άνδρες έψαλαν τα τροπάρια της λατρευτικής πομπής, σηκώνοντας με τη σειρά τους το σταυρό και τον επιτάφιο για ευλογία.Στην περιφορά του επιταφίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, καθώς και πλήθος κόσμου. Την κυκλοφορία ρύθμιζαν όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png