Η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο και στην παραλία της Αίγινας.

Με κάθε λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα, οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Στις 19:30 ξεκίνησε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και λίγο μετά τις 21:00 η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του κέντρου και την παραλία της Αίγινας. Στο νοσοκομείο, την περιοχή του Αγίου Νικολάου και το Παλαιό Δημαρχείο, ο κλήρος του νησιού έκανε δεήσεις, ενώ στην παραλία πλήθος πιστών περίμενε να περάσει η εκκλησιαστική πομπή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα στις 7.00  το πρωί με τον  Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 19.00 το απόγευμα θα τελεστεί  ο Εσπερινός η Παράκληση και τα Εγκώμια. Τέλος την  Τρίτη 16 Αυγούστου στις 20.45 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού. Φέτος είναι αφιερωμένη στον Ποντιακό Ελληνισμό. Θα προβληθεί ένα Οδοιπορικό στον Πόντο, και θα παρουσιαστούν ποντιακοί χοροί, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Ασωμάτων, θα ακολουθήσει κέρασμα προσφορά των ενοριτών και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png