Σε κλίμα πένθους η κορύφωση του Θείου Δράματος στις εκκλησίες της Αίγινας.


Μέσα σε κλίμα πένθους, αλλά και ιερής κατάνυξης, τελέσθηκε σήμερα το βράδυ στις ενορίες της Αίγινας η ακολουθία των Αγίων Παθών, τα Δώδεκα Ευαγγέλια και η περιφορά του Εσταυρωμένου με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

Μετά τις 1 τα ξημερώματα οι γυναίκες των ενοριών θα ξεκινήσουν το στολισμό των Επιταφίων ψάλλοντας τα εγκώμια και τους χαιρετισμούς του Τιμίου Σταύρου όλη τη νύχτα.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις 8 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Αποκαθήλωσις στις 11 π.μ. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. ενώ η έξοδος από τους ενοριακούς ναούς περίπου στις 9.10 μ.μ.

Η συνάντηση των επιταφίων των ενοριών και η κοινή δέηση μπροστά από το κτίριο του παλιού δημαρχείου αναμένεται περίπου στις 9:45 μ.μ.

Στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης, η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και όπως κάθε χρόνο η διαδρομή της λατρευτικής πομπής, θα είναι  στην παραλιακή οδό της Αγίας Ειρήνης. Για λίγα λεπτά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διακοπεί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png