Η περιφορά του επιταφίου της Αγίας Ειρήνης.


Κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό και με μεγάλη συμμετοχή πιστών από όλη την Αίγινα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η περιφορά του επιταφίου της Αγίας Ειρήνης. Άλλωστε είναι η μέρα που οι συγγενείς των κεκοιμημένων επισκέπτονται τους τάφους του, τους περιποιούνται, ανάβουν το καντήλι τους και διαβάζουν τρισάγια. Παρόμοιες ήταν οι εικόνες σε όλα τα κοιμητήρια της Αίγινας από το πρωί, τηρώντας μία παράδοση με πολύ βαθιές ρίζες στο χρόνο.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιφορά του επιταφίου της Αγίας Ειρήνης, καθώς η διαδρομή που ακολουθείται από το κοιμητήριο προς τον παραλιακό δρόμο, συνδέει την κορύφωση του Θείου Δράματος με την άνοιξη, την ομορφιά της φύσης και το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης. Ιδιαίτερο τόνο σε αυτή τη διαδρομή δίνει η συμμετοχή των κατοίκων όλων των ηλικιών. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας ρύθμισαν την κυκλοφορία, απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων όση ώρα διαρκούσε η λατρευτική πομπή στον παραλιακό δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά του επιταφίου εδώ.

Την περιφορά παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png