Η περιφορά της εικόνας της Παναγιάς της Φανερωμένης.


Με μεγάλη προσέλευση πιστών πραγματοποιήθηκε και φέτος ο μεγάλος εσπερινός στην εκκλησία της Παναγιάς της Φανερωμένης, ένα ιδιαίτερος τόπος προσευχής και λατρείας καθώς βρίσκεται σε κατακόμβη. Όσοι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά σήμερα τον τόπο ένιωσαν εντυπωσιασμένοι, μαζί και ένα μεγάλο δέος για την θρησκευτική ιστορία και την παράδοση αυτού του προσκυνήματος.

Οι εκατοντάδες πιστοί που παρακολούθησαν τον εσπερινό και την αρτοκλασία, ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας που έγινε περιμετρικά. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να είναι ανεξέλεγκτη δίπλα στην λατρευτική πομπή που βρισκόταν στο δρόμο.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η εκκλησία αποτελεί ένα προσκυνηματικό μνημείο που διαφυλάσσει μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές παραδόσεις της Αίγινας. Βρίσκεται στη Λεοφώρο Φανερωμένης, σε μικρή απόσταση από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές. Ο επισκέπτης βλέπει πρώτα τον μικρό λόφο με την μισογκρεμισμένη εκκλησία που σύμφωνα με την παράδοση χτιζόταν το πρωί και το βράδυ γκρεμιζόταν ο τρούλος της. Η σπάνια αυθεντικότητα και η θρησκευτικότητα του τοπίου θα τον ανταμείψει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png