Στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.


Μία υπέροχη καλοκαιρινή ημέρα σήμερα στην Αίγινα, με τον ουρανό καταγάλανο και ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι να πλημμυρίζει τις αισθήσεις, "ταξιδεύοντας" τις μυρωδιές της θαλασσινής αύρας. Η καταγάλανη θάλασσα και οι μικρές ψαρόβαρκες που είχαν βγει από νωρίς για ψάρεμα, δημιούργησαν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τον πανηγυρικό εορτασμό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στα "Πλακάκια". Το "φανάρι του Μπούζα" πιο δίπλα ολοκλήρωνε την γαλήνια καλοκαιρινή εικόνα.

Ο εορτασμός στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων που αποτελεί παράδοση για το νησί, ξεκίνησε χθες το απόγευμα με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού και μέχρι αργά το βράδυ συγκέντρωσε εκατοντάδες προσκυνητές που έφτασαν από κάθε σημείο του νησιού για να ανάψουν ένα κερί. Η περιοχή έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της στο πέρασμα των χρόνων και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Έτσι και σήμερα το πρωί πολλοί ήταν εκείνοι που πριν πάνε στη δουλειά τους, πέρασαν από το κατάλευκο εκκλησάκι για να ανάψουν ένα κερί, να προσκυνήσουν και να αφεθούν στη γαλήνη της ψαλμωδίας και του καλοκαιρινού τοπίου που απλώνεται εκεί μπροστά. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png