Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία τη Χρυσολεόντισσα.


Με πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στη μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. Χθες παραμονή, ο ανηφορικός δρόμος για το μοναστήρι, γέμισε όπως κάθε χρόνο με κάθε λογής οχήματα, που πασχίζοντας κατευθύνονταν προς την κορυφή του βουνού. Το μοναστήρι χτίστηκε (το 1614) στο κέντρο του νησιού και η επιλογή αυτή είχε γίνει για να προφυλαχθεί από τις επιδρομές των Αγαρηνών πειρατών. Η μονή φιλοξενεί την εικόνα της Παναγίας που είναι θαυματουργή και η παράδοση θέλει να ήρθε μόνη από την περιοχή Λεόντι, όπου βρισκόταν για να γλιτώσει από του πειρατές. Τα αχνάρια της ιστορίας και η θρησκευτικότητα του μοναστηριού διατηρείται μέχρι τις μέρες μας και σε αυτό οφείλεται και η αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της Αίγινας και τον παραθεριστών κάθε χρόνο στον εσπερινό, την περιφορά και την θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής του μοναστηρίου.

Η αρνητική η εικόνα έξω από αυτό, με τους αμέτρητους αλλοδαπούς και μη μικροπωλητές να προσπαθούν να πουλήσουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, ξεπερνιέται κατά την είσοδο στους χώρους της μονής που αποζημιώνουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη. Πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να επισκεφτούν σήμερα αργά το απόγευμα το μοναστήρι. Ίσως ήταν η καλύτερη επιλογή. Οι αυτοσχέδιες ταβέρνες καταμεσής του δρόμου είχαν εξαφανιστεί, ενώ ο θόρυβος από τις γεννήτριες και η οχλαγωγία από τους μικροπωλητές ήταν παρελθόν, καθώς όλοι είχαν μαζέψει την πραμάτεια τους για το επόμενο πανηγύρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png