Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα.


Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου χαρακτήρισε και φέτος το πανηγύρι της εκκλησίας του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα. Τα γραφικά σοκάκια του όμορφου χωριού γέμισαν από κατοίκους του νησιού και επισκέπτες που βρήκαν την ευκαιρία μαζί με το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Σώζοντος να περάσουν ένα όμορφο βράδυ στο λιμάνι της Πέρδικας. Οι πάγκοι με τους λιανοπωλητές είχαν κατακλύσει για μία ακόμη χρονιά το δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία, ενώ στις ταβέρνες και στις καφετέριες είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Ο καλός καιρός φέτος, βοήθησε στην τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων και της περιφοράς της εικόνας. Οι ρυθμοί στην Πέρδικα άλλαξαν πριν από δύο ημέρες όταν οι πλανόδιοι πωλητές ξεκίνησαν να στήνουν τους πάγκους με τα εμπορεύματα τους και τα καταστήματα της περιοχής ξεκίνησαν τις ετοιμασίες για την ημέρα που όλη η Πέρδικα γιορτάζει. Χθες κόσμος ξεκίνησε να φτάνει από νωρίς το απόγευμα ώστε να παρακολουθήσει την ακολουθία του εσπερινού και τις αρτοκλασίας. Μετά το τέλος της αρτοκλασίας και της εκφώνησης του πανηγυρικού λόγου, άνδρες από τη ναυτική βάση του Τούρλου, μετέφεραν την εικόνα στο προαύλιο της εκκλησίας και ξεκίνησε η περιφορά της.

Η είσοδος της λατρευτικής πομπής στην παραλία της Πέρδικας συνοδεύτηκε από πολλά πυροτεχνήματα που φώτισαν με πολύχρωμα χρώματα τον ουρανό. Μετά τις δεήσεις και την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία η πιστοί περίμεναν υπομονετικά ώστε να ανασπαστούν.

Σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκε με τη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Σώστη, ενώ όπως αναμένεται θα συνεχιστεί η προσέλευση των κατοίκων του νησιού από όλες τις περιοχές της Αίγινας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Κώστας Κατσαφάδος, ο αντιπρόεδρος των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριος Σπύρος Σπυρίδων, οι αντιδήμαρχοι κύριος Βαγγέλης Δέδες και Αντώνης Μούρτζης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png