Η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με κάθε λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον παραλιακό και σε δρόμους του κέντρου της Αίγινας η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου. Την λατρευτική πομπή που αποτελεί και την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου παρακολούθησε πλήθος πιστών που έφτασε στην Αίγινα από όλα τα μέρη του κόσμου. Νωρίτερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου τελέσθηκε ο όρθρος, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και η δοξολογία. Μετά την μικρή απόλυση σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την οποία μεταφέρθηκαν στην πόλη της Αίγινας τα Ιερά Λείψανα και η Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος στην περιοχή του πρώην Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές συγκεντρώθηκε ο κλήρος, οι μαθητές των σχολείων και οι φιλαρμονικές που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το συνεργεί των υπαλλήλων του Δήμου Αίγινας, έρανε τον δρόμο με δάφνες, λίγο πριν ξεκινήσει η λατρευτική πομπή, της οποίας προπορευόταν η Ελληνική σημαία και ακολουθούσε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ", σχολεία του νησιού, οι εκπαιδευτικοί τους, καθώς και το η μπάντα κρουστών του Τοπικού Συστήματος Προσκόπων. Την λιτανεία και την Αγία Κάρα συνόδεψε δύναμη από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, ενώ την εξέλιξη της μεγάλης πομπής επόπτευε η Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία για μία ακόμη χρονιά τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο και παρευρέθη στην λιτανεία. που και φέτος τίμησε το νησί και τον Άγιο Νεκτάριο.

Δείτε φωτογραφίες από την λιτανεία εδώ.

Αισθήματα κατάνυξης και ευλάβειας προκάλεσε στους πιστούς η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και η μεγάλη ουρανιά με την Τιμία Κάρα του Αγίου Νεκταρίου που συνόδευαν ο κλήρος και οι αρχιερείς. Ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών βρίσκονταν παρατεταμένο στις δύο πλευρές του δρόμου της διαδρομής. Την πομπή συνόδεψαν ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κώστας Κατσαφάδος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε. ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μέλη της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των φορέων του νησιού, καθώς και πολιτευτές κομμάτων.

Συγκινητικές και φέτος οι εικόνες που εξελίχθηκαν στην ενορία του Αγίου Νικολάου, όπου οι ενορίτες είχαν στρώσει το δρόμο με χαλιά, ρούχα και άνθη. Δεήσεις πραγματοποιήθηκαν στον ναό της "Παναγίτσας", στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο. Γεμάτες ευλάβεια οι μοναχές και η ηγουμένη της μονής της Αγίας Τριάδας συνόδεψαν την Αγία Κάρα και την Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και μαθητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η Τιμία Κάρα, τα Άγια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα μεταφερθούν από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα, συνοδεία οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και κατοίκων του νησιού. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεγάλος εσπερινός και απόδοση της ιεράς παράκλησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png