Μεγάλη προσέλευση στην Πέρδικα για τη γιορτή του Αγίου Σώζοντος.


Με πολύ μεγάλη προσέλευση κατοίκων από όλες τις περιοχές της Αίγινας, ξεκίνησαν χθες βράδυ οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Σώζοντος στην γραφική Πέρδικα. Το βράδυ τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του αγίου, στην οποία συμμετείχε και η Δημοτική Φιλαρμονική. Την ίδια στιγμή η γνώριμη εικόνα του μεγάλου πανηγυριού εξελισσόταν στην Πέρδικα. Η μεγάλη προσέλευση δημιούργησε το αδιαχώρητο, τόσο στους δρόμους γύρω από την εκκλησία, όσο και στο δρόμο και τα καταστήματα του λιμανιού. Η τυπική διαδικασία που επαναλαμβάνεται για χρόνια από τους περισσότερους κατοίκους του νησιού, περιλαμβάνει προσκύνημα στην εκκλησία, μια βόλτα ανάμεσα στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών και για όσους βρίσκουν ή έχουν προνοήσει να κλείσουν τραπέζι, φαγητό στις ταβέρνες της παραλίας.

Για μια ακόμη φορά το "πανηγύρι του Αγίου Σώστη" ανατροφοδότησε παιδικές αναμνήσεις και τα πάντα θα κυλούσαν ομαλά, αν οι διαθέσεις του καιρού δεν είχαν διαφορετική άποψη. Δυστυχώς η χθεσινή δυνατή βροχή αργά το βράδυ, χάλασε τα σχέδια όλων. Εκείνοι που βρέθηκαν στο δρόμο προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αυτοκίνητο τους το γρηγορότερο, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής είδαν μεγάλο μέρος των επισκεπτών να φεύγει αναγκαστικά. Όσοι λόγω του καιρού ακύρωσαν την επίσκεψη τους στην Πέρδικα, ευελπιστούν ότι σήμερα το βράδυ οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png