Γ' Ιερατικό Συνέδριο της Ι. Μ. Ύδρας στη Μονή Αγίου Νεκταρίου.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας
Την  Τετάρτη και την Πέμπτη 9 και 10 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα στον συνεδριακό χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκε το Γ΄ Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μονής Ύδρας με συμμετοχή του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Την  έναρξη κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή του ιερέα στην ταραχώδη σημερινή εποχή. Τόνισε τη δυσκολία στην άσκηση της ιερατικής διακονίας και απάντησε στο ερώτημα: "Τι κάνει η Εκκλησία σήμερα;". Στη συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Ακίνδυνος Δαρδανός ανέπτυξε το θέμα: "Ανακοινώσεις και συζητήσεις γύρω από Διοικητικά, Οικονομικά και άλλα θέματα πρακτικού ενδιαφέροντος". Ακολούθησε συζήτηση, δείπνο και απόδειπνο.

Την επομένη ημέρα, ετελέσθη στη Ιερά Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κυρίου Εφραίμ Στενάκη, με την  συμμετοχή των συνέδρων.

Μετά  τη Θεία Λειτουργία άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου με την εισήγηση του πατέρα. Ιωάννου Σκιαδαρέση, Επικούρου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Πρότυπα Ιερατικής Διακονίας εις την Αποκάλυψη του Ιωάννου".

Ακολούθησε  συζήτηση, διάλειμμα και κατόπιν  ο  πατέρας Βασίλειος Θερμός, παιδοψυχίατρος και επίκουρος καθηγητής της Α.Ε.Α.Α., παρουσίασε το θέμα: "Για την Ιερωσύνη και την Εκκλησία του Αύριο". Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Εφραίμ έκλεισε τις εργασίες του Ιερατικού Συνεδρίου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους εισηγητές και υπογραμμίζοντας ότι ο εφησυχασμός σε τέτοιες δύσκολες ώρες είναι ότι χειρότερο. "Όλοι προβληματιζόμαστε, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με σύνεση και ψυχραιμία να προβούμε σε νέα περπατησιά όπου χρειάζεται και να μην εθελοτυφλούμε μπροστά στα σύγχρονα ποιμαντικά προβλήματα".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png