Του Σταυρού στην Παλιαχώρα.


Η πολύ μεγάλη προσέλευση των κατοίκων της Αίγινας, χαρακτήρισε την εορτή της Ύψωσης Του Τιμίου Σταυρού, στο εκκλησάκι στην Παλιαχώρα. Τη γνώριμη εικόνα με τους δεκάδες μικροπωλητές και τους πάγκους τους, συμπλήρωσαν οι ουρές των αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά. Η αστυνομία επί ποδός ρύθμιζε την κυκλοφορία και απαγόρευε το παρκάρισμα σε συγκεκριμένα σημεία. Χθες, αργά το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον πανηγυρικό εσπερινό, που περιελάμβανε το λειτουργικό της ημέρας. Ο χώρος πίσω από το κατάλευκο εκκλησάκι γέμισε με κόσμο και προσκυνητές. Γνώριμες εικόνες από παλιά.

Δύο πινακίδες που είχαν τοιχοκολληθεί στην είσοδο, προέτρεπαν τους πιστούς να μην μείνουν για πολύ ώρα μέσα στο εκκλησάκι, εξαιτίας κάποιου προβλήματος. Το που ακριβώς υπήρχε το πρόβλημα, μπορούσε να το δει κάποιος όταν έμπαινε στο γραφικό ξωκλήσι. Μια σκαλωσιά υποστήριξε την κεντρική καμάρα, υποδηλώνοντας πρόβλημα στατικότητας. Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λαογραφία της Αίγινας και φυσικά με τη θρησκευτικότητα της. Όλοι ελπίζουν ότι θα μπορέσει να αντέξει στη φθορά του χρόνου. Επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι ξανά σήμερα το απόγευμα. Οι αλλοδαποί μικροπωλητές πακέταραν την πραμάτεια τους για το επόμενο πανηγύρι, ο κόσμος από το το ξέφωτο πίσω από το εκκλησάκι είχε φύγει, παραμένουν όμως οι σκέψεις για τις αντοχές αυτών των εκκλησιαστικών και ιστορικών μνημείων στο χρόνο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png