Προσκύνημα στην κατακόμβη της Παναγιάς της Φανερωμένης.


Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, επισκέφθηκαν και φέτος στην κατακόμβη της Παναγιάς της Φανερωμένης, για να προσκυνήσουν και να βιώσουν ένα μοναδικό θρησκευτικό τοπίο με την πλούσια παράδοση. Σήμερα το απόγευμα τελέσθηκε ο μεγάλος εσπερινός η αρτοκλασία και η περιφορά της εικόνας.

Η πρώτη εικόνα που θα δουν οι πιστοί που επισκέπτονται για πρώτη φορά το προσκύνημα, είναι το μικρό ύψωμα στην άκρη του λόφου όπου ξεπροβάλει το κτίσμα ενός ναού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού σύμφωνα με την παράδοση χτιζόταν το πρωί και το βράδυ γκρεμιζόταν ο τρούλος της.

Η είσοδος και ο διάδρομος προς την κατακόμβη σημαιοστολισμένα, φροντισμένα και πεντακάθαρα, αναγεννούν στον προσκυνητή τα βιώματα του καλοκαιριού που φεύγει, όπως ο ήλιος δύει την ώρα της περιφοράς και ντύνει τη φύση.

Εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η εκκλησιά μας γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας και η Αίγινα τιμά αυτή τη γιορτή με ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία παράδοση που εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο.

Για όσους δεν γνωρίζουν που βρίσκεται και θέλουν να επισκεφθούν την εκκλησία, είναι στη Λεωφόρο Φανερωμένης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png