Η Αίγινα τιμά την μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια. Μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό, για την επέτειο της δολοφονίας του.


Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 ο Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο. Εκείνη την ημέρα οι κάτοικοι του νησιού θρήνησαν τον "Μπαρμπαγιάννη". "Οι τότε επίτροποι του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας έκλεισαν το στασίδι του στην εκκλησία, με το κιγκλίδωμα που υπάρχει μέχρι και σήμερα και από τότε κανείς δεν έχει καθίσει εκεί", είπε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, μιλώντας στο εκκλησίασμα λίγο πριν την έναρξη του μνημοσύνου, που τελέστηκε σήμερα στην μητρόπολη, σε ανάμνηση της δολοφονίας του στο Ναυπλίου. Στο ηχητικό αρχείο μπορείτε να ακούσετε τα όσα ακολούθησαν μετά την δολοφονία του, όπως τα παρέθεσε ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η ομιλία του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη.



Το μνημόσυνο παρακολούθησαν εκ μέρους του Δήμου Αίγινας οι αντιδήμαρχοι κύριοι Γιώργος Σκαλτσιώτης, Αντώνης Μούρτζης και Δημήτρης Καραγιάννης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png