Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα.


Με τον μεγάλο εσπερινό και την αρτοκλασία το απόγευμα της Τρίτης, τη Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας περιμετρικά του ναού το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός στον σημαιοστολισμένο ενοριακό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα.

Όπως κάθε χρονιά τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι κυρίες της ενορίας, φρόντισαν για τον προσεγμένο στολισμό των εικόνων σε έναν ολόλαμπρο ναό, που έδωσε το γιορτινό μήνυμα των ημερών που ακολουθούν.

Κάτοικοι του Μαραθώνα, αλλά και πιστοί από άλλες περιοχές της Αίγινας, επισκέφθηκαν τον ιερό ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακολουθήσουν τον εσπερινό και την αρτοκλασία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πρωινό εορταστικό κέρασμα στο αρχονταρίκι το ναού.

Τέλος, το Ενοριακό Ταμείο Έργου Φιλανθρωπίας του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη αγορά με χειροτεχνήματα, για την στήριξη των αναγκών οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png