Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αποστόλου Κρίσπου στους Αγίους.


Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το πρωί, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Κρίσπου στους Αγίους, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Ό Άγιος Κρίσπος, που είναι ο πρώτος επίσκοπος της Αίγινας και στον οποίο αποδίδεται πλούσιο αποστολικό και επισκοπικό έργο, τιμάται κάθε χρόνο στην ενορία του αγίου αποστόλου Κρίσπου στην περιοχή των Αγίων, που είναι και ο μοναδικός ναός στο νησί, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον απόστολο Κρίσπο.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η περιφορά της εικόνας περιμετρικά του ναού. Η δημιουργία της Επισκοπής στην Αίγινα από τον απόστολο Κρίσπο, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, αφού αυτή αποτέλεσε την πρώτη επισκοπή της Ελλάδας, επισκοπή η οποία και διατηρήθηκε μέχρι το 1852.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος και πλήθος πιστών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png