Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου.


Με πολύ καλό καιρό και υψηλή θερμοκρασία, πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα, η καθιερωμένη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και σε κεντρικούς δρόμους της Αίγινας. Η Δημοτική Φιλαρμονική και Μαθητές από σχολεία της Αίγινας, καθώς και μία μπάντα του Λιμενικού Σώματος, συνόδεψαν μαζί με πλήθος κόσμου τη λατρευτική πομπή, που κατέβηκε από τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου με αυτοκίνητα. Η λιτανεία ξεκίνησε από την περιοχή της "Παναγίτσας", όπου έγινε δέηση. Δέηση έγινε επίσης έξω από το Δημαρχιακό κτήριο. Αυτοκίνητο του Δήμου της Αίγινας, έριχνε δάφνες στο δρόμο από όπου θα περνούσε η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ οικογένειες που μένουν στην ενορία του Αγίου Νικολάου, είχαν στρώσει στο δρόμο χαλιά σε ένδειξη τιμής και για ευλογία.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη λιτανεία στην παραλία της Αίγινας.


Η λατρευτική πομπή δια μέσου των οδών Ιουλίας Κάτσα και Θωμαϊδου, έφτασε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Εκεί, στον πρόναο του Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ευλόγησε τους πιστούς, ολοκληρώνοντας την τελετή. Στη συνέχεια η Τίμια Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό του ναού, όπου οι πιστοί περίμεναν ευλαβικά τη σειρά τους για να την ανασπαστούν. Στις 14:00 μ.μ. ξεκίνησε η ακολουθία της παρακλήσεως, που επίσης παρακολούθησαν πολλοί πιστοί. Λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. η εικόνα και η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκαν από νέους του νησιού στα αυτοκίνητα για να επιστρέψουν στην Μονή της Αγίας Τριάδος.




Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου αγίου της Αίγινας. Στις 06:00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, εψάλη ο μικρός εσπερινός. Από νωρίς το απόγευμα πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της Ελλάδος, ακόμη και το εξωτερικό, προσερχόταν ακατάπαυστα στη Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου λίγο πριν της 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πομπή της καθόδου της Τιμίας Κάρας του Αγίου στο Νέο Ιερό Ναό. Οι ιερείς και οι πιστοί που ακολούθησαν την πομπή, με το φως των κεριών να τρεμοπαίζει και το λιβάνι από το θυμιατό να σκορπίζει ευλογία στο προαύλιο χώρο του ναού, κατέβηκαν τα σκαλιά που συνδέουν τη Μονή της Αγίας Τριάδας με τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου.


Πλήθος πιστών ανέμενε στον πρόναο για να ανασπαστεί την εικόνα. Μετά την είσοδο της Τιμίας Κάρας στον Ιερό Ναό, ξεκίνησε η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την ακολουθία.





Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png