Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Παναγίτσα.


Γράφει ο Νεκτάριος  Λαβούτας
Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ναό της «Παναγίτσας» στο νησί μας. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μικρός εσπερινός  και στην συνέχεια ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.

Την επομένη 21η Νοεμβρίου τελέσθηκε ο όρθος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ, που με τον Θεολογικό του λόγο δίδαξε το εκκλησίασμα. Στη συνέχεια σχηματίστηκε η λιτανευτική πομπή της εικόνας, που με την συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου, του ιερού κλήρου, των αρχών του νησιού, μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αίγινας και πλήθος πιστών, πέρασε τους δρόμους του νησιού μας, για να καταλήξει και πάλι στον ιερό ναό.



Ο καθηγητής και  πρωτοψάλτης κ. Στέλιος Κρητικός μαζί με τον κ. Διονύση Χαλδαίο και τους άλλους ιεροψάλτες, με τις μελωδικές τους φωνές, έδωσαν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο εκκλησίασμα. Μετά το πέρας  του Μ. Εσπερινού έγινε η προγραμματισμένη κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου Φίλλων Ιεραποστολή Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας. Ο αριθμός Νο 1499 κερδίσε την τηλεόραση των 32 ιντσών LCD αξίας 400 ευρώ. Τυχερός ο Κος Σταμούλης Γεώργιος, από την Αίγινα. Ο αριθμός Νο 2022 κερδίσε κλιματιστικό HITACH αξίας 400 Ευρώ. Τυχερός ο Π. Νικόδημος  Αεράκης, από την Ερμιόνη.  Το Δ.Σ του  Συλλόγου ευχαριστεί όλους  εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png