"1920-2020: Εκατό Χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου". Λογοτεχνικός και καλλιτεχνικός μαθητικός διαγωνισμός για τους μαθητές της Αίγινας.


Η Ιερή Μητρόπολη 'Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, διοργανώνει κατά το σχολικό έτος 2020-2021 Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό μαθητικό διαγωνισμό για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Αίγινας με θέμα: "1920-2020: Εκατό Χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Ε' και ΣΤ ́ τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων των Γυμνασίων -Λυκείων και ΕΠΑΛ της Αίγινας. Οι συμμετοχές θα είναι ατομικές. Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί το πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να δημιουργήσουν τα έργα τους, εμπνευσμένοι από τη ζωή, το βίο και τα έργα του Αγίου Νεκταρίου σε κάποια από τις τρεις ενότητες του διαγωνισμού, ως ακολούθως:

1) Ο Άγιος Νεκτάριος και εγώ - Μεγαλώνοντας κοντά του
2) Η οικολογική συνείδηση του Αγ. Νεκταρίου - Η αγάπη και ο σεβασμός του για την φύση.
3) Ο Άγιος Νεκτάριος και η Αίγινα - Ένας αιώνας παρουσίας (βιώματα- μνήμες- προσφορά)

Μέσα από τις δημιουργίες τους καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή, αντλώντας έμπνευση ιδίως από τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου στο οποίο εστιάζει ο διαγωνισμός.

Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός περιλαμβάνει ποιήμα, διήγημα, δοκίμιο, ενώ ο καλλιτεχνικός ζωγραφική, φωτογραφία και video.

Οι μαθητές και ο μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα εξοικειωθούν με την Οσιακή μορφή του Αγίου Νεκταρίου και κυρίως με την έρευνα των έργων Του.

Βασικός στόχος είναι η γνωριμία με τον Άγιο Νεκτάριο, η έρευνα αρχείων και πηγών, κυρίως όμως η ουσιαστική προσέγγιση της αγίας βιοτής Του με τα ποικίλα μηνύματα που εκπέμπει στις μέρες μας.

Συγκεκριμένα, μέσω της συμμετοχής τους στον εν θέματι διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία:

1. να ανατρέξουν σε πηγές και να ερευνήσουν ιστορικά αρχεία της Αιγίνης
2. να αναζητήσουν και να συλλέξουν μαρτυρίες της εποχής του Αγίου
3. να κατανοήσουν, να αναλογιστούν και να διακρίνουν τις διαστάσεις της προσωπικότητάς του
4. να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου πάνω στο θέμα

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα βραβεύσει τις έξι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες.  Περισσότερες πληροφορίες θα λάβουν οι μαθητές από τα σχολεία τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png