Η Αίγινα γιορτάζει τα Θεοφάνια.


Ο καλός καιρός και η ηλιοφάνεια που επικρατούσε την ημέρα των Θεοφανίων στην Αίγινα, βοήθησε στον πανηγυρικό εορτασμό μίας εκ των σημαντικότερων τελετών της θρησκευτικής μας παράδοσης.  Έτσι λίγο μετά τις 11 το πρωί στην εξέδρα που είχε στηθεί για το σκοπό στο λιμάνι, συγκεντρώθηκαν με πομπή ο κλήρος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, του Δήμου της Αίγινας και πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε τοποθετημένος περιμετρικά στο λιμάνι την τελετή. Τα βλέμματα όλων συγκεντρωμένα στους νέους του νησιού θα διεκδικούσαν και φέτος την ευλογία να "πιάσουν τον Σταυρό" με μια βουτιά στα νερά του λιμανιού. Χαρμόσυνο τόνο έδωσαν και τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας, που με τα λευκά πανιά τους γέμιζαν με ζωή την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την τελετή στο λιμάνι της Αίγινας.





Στο λιμάνι της Πέρδικας παρακολούθησε την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Και εκεί ο καλός καιρός βοήθησε στην παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής, που κατέκλυσαν το γραφικό λιμάνι, αλλά και πολλών νέων που ακολουθώντας την παράδοση βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να λάβουν την ευλογία του Σταυρού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png