Στο εκκλησάκι της Υπαπαντής στους πρόποδες του Όρους


Το εκκλησάκι της Υπαπαντής στους πρόποδες του Όρους, ίσως να μην είναι τόσο γνωστό στους περισσότερους, όμως υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό: Το πρώτο είναι το πανηγύρι που γινόταν εκεί για δεκαετίες, ένα πανηγύρι στην καρδιά του χειμώνα. Το δεύτερο είναι η φανταστική θέα που μπορεί να απολαύσει ο προσκυνητής. Οι παλαιότεροι μας ενημερώνουν ότι το πανηγύρι που γινόταν στην Υπαπαντή πριν δεκαετίες ήταν πριν ήταν ένα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των γύρω χωριών και της Πέρδικας. Τραγούδια, βιολιά και καλό φαγητό στην όμορφη ύπαιθρο του Όρους. Τα γαϊδουράκια μαζί με όσα χρειάζονταν για το πανηγύρι ανέβαιναν το μονοπάτι από νωρίς το απόγευμα. Οι προσκυνητές έστηναν υπαίθριες ψησταριές, άναβαν φωτιές και έμεναν όλο το βράδυ εκεί. Το πρωί ξεκινούσε ο όρθρος και το πανηγύρι περιελάμβανε γλέντι και φαγοπότι.


Τα χρόνια πέρασαν, ο δρόμος χαράχτηκε προς τους πρόποδες του Όρους και τώρα κανείς μπορεί να το επισκεφθεί και με το αυτοκίνητο του. Το εκκλησάκι είναι περιποιημένο καθώς έχει την φροντίδα των κατοίκων που μένουν τριγύρω. Ίσως οι επισκέπτες του να ήταν λιγότεροι φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών. Όμως και πάλι όσοι πήγαν και το είχαν αποφασίσει έμειναν το βράδυ σε ένα κελί που υπάρχει εκεί και το πρωί της επόμενης συμμετείχαν στη λειτουργία. Αν ίσως δεν προλάβατε τη σημερινή γιορτή της Υπαπαντής στο εκκλησάκι στους πρόποδες του Όρους (η ονομασία του δημιουργεί και το τοπωνύμιο της περιοχής) ένα άλλο απόγευμα πρέπει να το επισκεφθείτε σίγουρα. Η γνήσια ομορφιά του τοπίου και τα μαγευτικά χρώματα του ήλιου που δύει πάνω από το νησάκι της Μονής θα σας αποζημιώσουν!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png