Εορταστική η ατμόσφαιρα στην περιφορά της εικόνας της Θεοτόκου στην Κυψέλη.


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κυψέλη και τις γύρω περιοχές, ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία της Κυψέλης, οι οποίες ξεκίνησαν με το μεγάλο εσπερινό που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα. Η περιφορά της εικόνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30 και σε αυτή πήραν μέρος ο κλήρος και πιστοί που συνόδεψαν την εικόνα στη λατρευτική πομπή στους δρόμους της περιοχής. Κατά την είσοδο και την έξοδο της εικόνας τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική που συνόδεψε κατά την περιφορά.

Στο video που ακολουθεί η περιφορά της εικόνας στην Κυψέλη:



Η Κυψέλη έχει καταφέρει να διατηρήσει τις παραδοσιακές της δομές, κάτι που διαφαίνεται και από τη συμμετοχή των κατοίκων της και από την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε αυτές. Μετά το τέλος τη περιφοράς και αφού η εικόνα της Θεοτόκου επέστρεψε στον ναό, στο προαύλιο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων που αφορούσε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του  Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης. Στην περιφορά της εικόνας συμμετείχαν ο δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Μαρίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Σάκης Σακκιώτης και Δημήτρης Μούρτζης και η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη και πλήθος πιστών που τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png