Η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στο Λιμάνι της Αίγινας.


Με το πλοίο της Aegean Flying Dolphins Venus που κατέπλευσε λίγο πριν τις 9 σήμερα το βράδυ στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός. Λίγες ώρες πριν η ομάδα που είχε επωμιστεί την ευθύνη για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, βρέθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου το κυβερνητικό αεροσκάφος το μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα. Ακολούθησε ένας αγώνας δρόμου ώστε το αυτοκίνητο της αποστολής από την Αίγινα να βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που θα αναχωρούσε το πλοίο της Aegean FD για Αίγινα. Η αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά έγινε στις 8:17 μ.μ. και το πλοίο τριανταπέντε λεπτά αργότερα έφτασε στο νησί.


Στην προβλήτα των ιπταμένων είχαν συγκεντρωθεί πιστοί, ο κλήρος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δήμου της Αίγινας, καθώς και η Δημοτική Φιλαρμονική. Κατά την άφιξη του πλοίου Venus και αφού αποβιβάστηκαν οι επιβάτες, ο πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης μαζί με τον πατέρα Μιχάλη και τον πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Πουλάκη ανέβηκαν στο σκάφος και έλαβαν το Άγιος Φως από τους κυρίους Σωτήρη Μπήτρο και Νεκτάριο Λαβούτα. Ακολούθησε το Χριστός Ανέστη καθώς οι πιστοί λάμβαναν το Αναστάσιμο Φως από τον κλήρο. Κατά την άφιξή του τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, ο κύριος Γιώργος Σουλιώτης διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, ο υπολιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ο υποδιοικητής του Ναυτικού Κέντρου του Τούρλου, ο κύριος Λουκάς Σαρρής της Aegean Flying Dolphins καθώς και κάτοικοι και παραθεριστές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτή τη σεμνή τελετή και να λάβουν την ευλογία του Αναστάσιμου Φωτός. Η αποστολή της Αίγινας που έφερε το Άγιος Φως αποτελείτο από τους κυρίους Νεκτάριο Λαβούτα, Σωτήρη Μπήτρο και Μιχάλη Μουρσελή. Η πρωτοβουλία ανήκε στον ενοριακό ναό του Μαραθώνα και στον πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Πουλάκη. Καλή Ανάσταση!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png