Ετήσια ημερίδα στελεχών φιλόπτωχων ταμείων Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας.
Την Τρίτη στο συνεδριακό χώρο του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου και υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών& Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθει η ετήσια συνάντηση των στελεχών των φιλόπτωχων ταμείων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης π. Εφραίμ έκανε την κήρυξη των εργασιών της ημερίδας  που σε σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που περνά ο τόπος μας και των σπουδαίο ρόλο των φιλόπτωχων ταμείων στους συνανθρώπους μας. Χαιρετισμούς απεύθυναν εκ μέρους της Νομαρχίας Πειραιά, η Νομαρχιακή σύμβουλος κ. Δήμητρα Χατζίνα- Στάθη. Εκ μέρους του Δ. Αίγινας ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πούντος, εκ μέρους του Δ. Ύδρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστάθιος Γεώργας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αίγινας κ. Σώσων Βελιώτης.

Ακολούθησε η ομιλία του Γ.Α. Επόπτου Αίγινας Αρχ. Αμφιλόχιου  Γελαδάκη με θέμα: "Η φιλανθρωπία ως ξεχείλισμα αγάπης και ελευθερίας του εν Χριστώ αναγεννημένου προσώπου".  Στην συνέχεια έγινε από τους επιτρόπους, ενημέρωση του κοινού για το φιλανθρωπικό έργο των Αρχιερατικών περιφερειών. Ανακοινώθηκε ο Απολογισμός των Ευαγών Ιδρυμάτων υπό του Γ.Α.  Επιτρόπου π. Ακινδύνου Δαρδάνου και ο απολογισμός του ταμείου Πολυτέκνων υπό του π. Ιωαννίκιου Καλαφάτη. Προβλήθηκε DVD αφιερωμένο στις ενοριακές δραστηριότητες για το φιλανθρωπικό του έργο.  

Απολογισμός των  ιδρυμάτων της Ι. Μ. Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης

1. Κατασκηνώσεις  Αιγίνης και Πόρου: Φιλοξενούνται  800 νέοι και νέες ηλικίας 10-18 ετών.

2. Πνευματικά κέντρα :Αιγίνης, Πόρου, Ύδρας, Κρανιδίου  και Ερμιόνης λειτουργούν υπό  την εύθηνη ιερέων και απασχολούνται  εκατοντάδες παιδιά σχολικής  ηλικίας.

3. Στέγη αγάπης: Αιγίνης, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών,  Ερμιόνης και Κρανιδίου, σε  αυτά βρίσκουν στέγη, τροφή , περίθαλψη μοναχικά άτομα, προσφέροντας ημερήσιος 100 μερίδες φαγητού.


4. Ταμείο πολυτέκνων: Επιδοτεί τις πολύτεκνες οικογένειες  της Ι. Μητροπόλεως , με εφ  άπαξ βοήθημα 450 Ευρώ για κάθε τρίτο παιδί.

5. Προσκύνημα Παναγίας  Μυρτιδιώτισσας Αίγινας: Καλύπτει  τα προγράμματα  νεότητας της Αίγινας.

6. Χρηματικά Βραβεία  μαθητών: Η Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου και ο καθεδρικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χορηγούν κάθε χρόνο χρηματικά ποσά στους αριστούχους μαθητές Γ΄ γυμνασίου και Γ λυκείου και στους εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

7. Εκκλησιαστικά  Νοσοκομεία :Αιγίνης «Άγιος Διονύσιος»  και Ύδρας, «Παναγία Φανερωμένη»  με μεγάλη προσφορά στα νησιά  μας και μοναδικά στον ελληνικό  χώρο που εποπτεύονται από  την Εκκλησία.

Την ημερίδα έκλεισε  ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας το έργο των ευαγών ιδρυμάτων για  την πορεία και  τα προβλήματα τους. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη ευχόμενος  καλή συνέχεια στο έργο τους. Ακολούθησε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού Ιερόθεου. Για όλους τους συμμετέχοντες στην ημερίδα παρετέθη  γεύμα προσφορά της Ι. Μ. Αγίου Νεκτάριου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png