Η Λειτουργία της Ανάστασης του Λαζάρου στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας και το τάμα της οικογένειας Γαλάρη.

20230408_091310-agia-marina-02.jpg

Από το λόφο που βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην παραλία της περιοχής, η ανατολή του ηλίου συνοδεύει την ακολουθία του Όρθρου και την δοξολογία. Η Θεία Λειτουργία που τελείται ανήμερα της έγερσης του Λαζάρου, είναι το τάμα της οικογένειας Γαλάρη, ένα τάμα που εκπληρώνει με ευλάβεια από γενιά σε γενιά.


Ένα τάμα για τους ζωντανούς και τους κεκοιμημένους που εκπληρώνει ανελλιπώς, με την λειτουργία και την αρτοκλασία στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, την ημέρα που εκκλησία τιμά την Ανάσταση του Λαζάρου, του φίλου του Ιησού, ο οποίος αναστήθηκε και βγήκε από τον τάφο τρεις μέρες μετά το θάνατό του.

20230408_091310-agia-marina-04.jpg

Η ευωδία του θυμιάματος, η ψαλμωδία, το φως από τα κεριά που τρεμοπαίζει στο πρωινό αεράκι, η μυρωδιά από τον άρτο και η ανθοστολισμένη εικόνα, συνθέτουν μία σπάνια εικόνα ομορφιάς, ένα ύμνο στην ανάσταση και την ανάταση των ψυχών, με τον μπλε της θάλασσας να γίνεται το φόντο μιας ακολουθίας που γεμίζει με ελπίδα τις ψυχές των πιστών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Νίκος Γαλάρης μίλησε στο Aegina Portal και εξήγησε τους λόγους, που εδώ και πολλά χρόνια, η οικογένειά του ακολουθεί αυτή την παράδοση και εκπληρώνει το τάμα αυτής της λειτουργίας. Μια ιστορία με λαογραφικό ύφος και βαθιά πίστη, που εκφράζεται με το τάμα της λειτουργίας, μιας αναστάσιμης ημέρας όπως η σημερινή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png