Η ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Αύριο το απόγευμα στις 16:30 η Ακολουθία του Μ. Ευχελαίου.

20230411_200008-00.jpg
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα το βράδυ στις εκκλησίες της Αίγινας η ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης. Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, τελείται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης.  «Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός μνείαν ποιείσθαι οι θειότατοι Πατέρες εθέσπισαν», λέει ο Συναξαριστής. Γνωστή παγκοσμίως η γυναίκα που άλειψε με πολύτιμο μύρο τα πόδια του Κυρίου «προ του ενταφιασμού Του».


Απόψε ψάλλεται και το τροπάριο της Οσίας και υμνογράφου Κασσιανής η οποία εμπνεύσθηκε από την κίνηση της αμαρτωλής πόρνης γυναικός. Το τροπάριο είναι μοναδικό και  εξαιρετικής ποιητικής τέχνης.

Το πρόγραμμα της Μητρόπολης για αύριο 12/4, Μ. Τετάρτη, ώρα 7:00- 9:00, οι Ώρες και ο Εσπερινός μετά της τελευταίας Προηγιασμένης. Το απόγευμα και από ώρας 16:30 η Ακολουθία του Μ. Ευχελαίου. Ώρα 19:00- 21:00 ο Όρθρος της Μ. Πέμπτης, έξοδος της εικόνος του Μυστικού Δείπνου, “Ότε οι ένδοξοι μαθηταί…”.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png