Η ακολουθία του επιτάφιου στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης.

20230414_172056-agia-eirini-00.jpg

Τα πολύχρωμα λουλούδια, τα ανθοστόλιστα στέφανα και η μυρωδιά του θυμιάματος προσέδωσαν και φέτος εκείνον τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που διατηρεί κάθε χρόνο η ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όπως άλλωστε και σε όλα τα κοιμητήρια του νησιού. 


Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι πιστοί, που προσήλθαν από το πρωί το κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης στην περιοχή του Φάρου, για να τιμήσουν σύμφωνα με την παράδοση της Μεγάλης Παρασκευής, τα προσφιλή τους πρόσωπα που αναπαύονται εκεί.

Η διαδρομή που ακολουθείται από το κοιμητήριο προς τον παραλιακό δρόμο, συνδέει την κορύφωση του Θείου Δράματος με την άνοιξη, την ομορφιά της φύσης και το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης. Ιδιαίτερο τόνο σε αυτή τη διαδρομή δίνει η συμμετοχή των κατοίκων όλων των ηλικιών.

 Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας φρόντισαν για την κυκλοφορία της πομπής. Την ακολουθία του επιταφίου στην Αγία Ειρήνη παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου και πλήθος πιστών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png