Εορτή λήξης κατηχητικών σχολείων Αίγινας και Αγκιστρίου.


Από το Γραφείο Νεότητος Ι. Μ. Ύδρας.
Μέσα στην Εκκλησιαστική αναστάσιμη περίοδο και με αισθήματα χαράς και ενθουσιασμού εορτάστηκε η λήξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Συντροφιών Αίγινας και Αγκιστρίου την Κυριακή 2 Μαΐου και ώρα 18.00 μ. μ. στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λεουσείου Ιδρύματος. Λίγο μετά την είσοδο του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ. Εφραίμ στην αίθουσα, η εορτή ξεκίνησε με αναστάσιμους ύμνους από την παιδική χορωδία ενώ στη συνέχεια τα παιδιά ξεδίπλωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάζοντας κωμικά σκετς, διαβάζοντας σκέψεις, απαγγέλοντας ποιήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Πολλοί ήταν οι γονείς οι οποίοι παρακολούθησαν την εορτή, ανταμείβοντας με αυθόρμητα χειροκροτήματα τον κόπο των παιδιών τους. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή των μεγαλυτέρων παιδιών του Λυκείου και του Γυμνασίου που ξεχνώντας για λίγο το βαρύ πρόγραμμα της σχολικής προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις, συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα της εορτής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ύδρας κ. κ. Εφραίμ. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον νέο άγιο της Σερβικής Εκκλησίας Ιουστίνο Πόποβιτς, αναφέροντας προσωπικές εμπειρίες από την γνωριμία και συναναστροφή μαζί του στη Σερβία. Ιδιαίτερα σχολίασε τα αισθήματα χαράς αλλά και τη συγκίνηση που αισθάνθηκε όταν το πρωί κατά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας μνημόνευσε το νέο Άγιο και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά στιγμή να αξιωθούν και εκείνα να ζήσουν παρόμοιες εμπειρίες. Τέλος ευχήθηκε για καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις που ακολουθούν.
Η εορτή ολοκληρώθηκε με τη διανομή του καθιερωμένου ενθυμίου. Την προετοιμασία της εορτής είχε αναλάβει ο υπεύθυνος νεότητος για την περιφέρεια Αιγίνης αρχιμ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης συνεπικουρούμενος από τον π. Σάββα Ζέρβα. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο κατηχητής Αγκιστρίου κ. Νικολάου Αναστάσιος. Το πρόγραμμα της εορτής παρουσίασε ο θεολόγος κ. Μπήτρος Γεώργιος μαζί με τους μαθητές Σταύρο Γεννίτσαρη και Μαρία Λυκούρη, ενώ τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας είχε η κ. Ελένη Αθανασοπούλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png