Εορταστική εκδήλωση στο προαύλιο της Μητρόπολης, το βράδυ της Πέμπτης 17/8.

Μητροπολιτικός Ναός Αιγίνης. Ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία της εορτής Κοιμήσεως της  Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αιγίνης, το βράδυ της 17ης Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00 στο προαύλιο του Ναού θα λάβουν χώραν εορταστικές εκδηλώσεις με το εξής Πρόγραμμα:

Ολιγόλεπτη παρουσίαση του Προγράμματος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ  Γιαννούλη, Πρόεδρο του Ε.Σ.
Ομιλία με προβολή διαφανειών από τον αρχιτέκτονα- Θεολόγο κ. Χάρη Σκαρλακίδη, με θέμα: στορικές μαρτυρίες περί του Αγίου Φωτός". Το θέμα βασίζεται στο βιβλίο του με τίτλο: "ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ- το θαύμα της καθόδου του Φωτός της Αναστάσεως στον Τάφο του Χριστού". Στις σελίδες του περιέχονται 85 διαχρονικές  μαρτυρίες από τον 4ο-16ο μ.Χ. αι.(και μέχρι των ημερών μας) καθόδου  του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, με βάση την εν εξελίξει ιστορική, αρχαιολογική και θεολογική έρευνα του συγγραφέα, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου μελετώντας αρχαία κείμενα σε διάφορες βιβλιοθήκες του κόσμου.
Ο κ. Αθανάσιος Κλεόπας με αρχαία ελληνική λύρα θα παίξει στη συνέχεια το " Αγνή Πάρθένε Δέσποινα" (προς τιμήν της εορτής της Παναγίας) και το "Πάτερ Ημών"(προς τιμήν της Αναστάσεως και του εκλάμψαντος εκ του παναγίου Τάφου Φωτός).
Ακολουθεί ένα ψυχαγωγικό Πρόγραμμα από του μουσικό σχήμα "Εστουδιαντίνα" με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.
Θα προσφερθούν εδέσματα και αναψυκτικά, προσφορά των ενοριτών.
Όσοι δεν μετρούν με άγχος τον χρόνο της ζωής τους, ας έρθουν μαζί μας στην αυλή της "μεγάλης εκκλησίας" των χρόνων του Καποδίστρια, όπου στην αυλή της "Παναγίας του Αγίου Διονυσίου" (σύμφωνα με έγγραφα του 19ου  αι.) θα ζήσουμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό- ψυχαγωγικό αυτό γεγονός!
Είναι άπαντες προσκεκλημένοι...

Η Παναγία ας είναι Σκέπη και Βοήθεια όλων μας!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png