Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός και η αρτοκλασία στην Παναγία την Φανερωμένη.

20230822_200855-faneromeni-00.jpg

Με μεγάλη προσέλευση πιστών τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μεγάλος Εσπερινός και η αρτοκλασία στην κατακόμβη της Παναγιάς της Φανερωμένης. 


Το προσκύνημα της Παναγιάς της Φανερωμένης, είναι έναν λατρευτικός χώρο με σπάνια χαρακτηριστικά, όπου η παράδοση και η πίστη συμπλέουν μοναδικά, αποτελεί μία εικόνα άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού. Οι μνήμες ξυπνούν. Ο θρύλος της εκκλησίας που χτιζόταν το πρωί και το βράδυ γκρεμιζόταν ο τρούλος της. Εκεί η ιστορία αποτυπώθηκε ξανά και ξανά στο πέρασμα των δεκαετιών και το πανηγύρι τις "Παναγιάς της Φανερωμένης" ταυτίστηκε με τις αναμνήσεις του καλοκαιριού.

Στο σημείο της κατακόμβης βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με την παράδοση από κάποιο γεωργό που όργωνε το χωράφι του ή όταν ένα άλογο έπεσε μέσα σε έναν λάκκο που επικοινωνούσε με μία σπηλιά. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι ένας μοναχός είδε στον ύπνο του την Παναγία που του υπέδειξε που βρισκόταν η εικόνα της.

Σήμερα, εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η εκκλησιά μας γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας και η Αίγινα τιμά αυτή τη γιορτή με ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία παράδοση που εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο.

Για τους επισκέπτες του νησιού, που θέλουν να επισκεφθούν την εκκλησία, αυτή βρίσκεται στην Λεωφόρο Φανερωμένης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png