Με θρησκευτική λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, για τον Εορτασμό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

20230902_203452-00.jpg

Με μεγάλη προσέλευση πιστών από την Αίγινα, αλλά και πολλούς προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ταξίδεψαν για να ανασπαστούν τα Ιερά Λείψανα και την Κάρα του Αγίου Νεκταρίου, την ημέρα της εορτής της Ανακομιδής τους, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλόεθου. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ.


Νωρίτερα και λίγο μετά τον μικρό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, σχηματίστηκε η λατρευτική πομπή από τους κληρικούς, τις μοναχές και τους πιστούς, με την οποία έγινε η κάθοδος της Τιμίας Κάρας στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

20230902_203452-03.jpg

Ο εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής με τη Θεία Λειτουργία, την Πανηγυρική Δοξολογία και την λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων περιμετρικά του Ιερού Ναού.

20230902_203452-02.jpg

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ραδιόφωνο τη Εκκλησίας της Ελλάδος και το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας για την πολύτιμη υποστήριξή τους στη ραδιοφωνική μετάδοση των ακολουθιών από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.

20230902_203452-04.jpg


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png