Η Παχειά Ράχη γιορτάζει του Αιγινήτες Αγίους Ιούλιο και Ιουλιανό.


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο εσπερινός στο παρεκκλήσι των Αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού στην Παχειά Ράχη. Το εκκλησάκι των Αιγινητών Αγίων, βρίσκεται δίπλα στην πριν δύο χρόνια αναστηλωμένη ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών. Εκεί, χθες το απόγευμα έγινε ο εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η μικρή περιφορά της εικόνας των αγίων, που κατέληξε στον ενοριακό ναό της Παχειάς Ράχης, το ναό του Αγίου Διονυσίου. Στο ναό εψάλη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο παρακολούθησαν πιστοί από όλη την Αίγινα.


Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας των αγίων στα γραφικά δρομάκια του χωριού, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Μετά το τέλος του εσπερινού, οι υπεύθυνοι της ενορίας είχαν φροντίσει ώστε να προσφέρουν σε όλους γλυκά, ενώ σήμερα το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. Η Παχειά Ράχη γιορτάζει σήμερα τους δύο αγίους, καθώς η καταγωγή τους είναι από το χωριό, γόνοι μιας εύπορης οικογένειας που έζησε εκεί. Ο Ιούλιος γεννήθηκε το 319, ενώ το 330 ο Ιουλιανός και αφού έλαβαν την βασική τους εκπαίδευση στην Αίγινα, συνέχισαν τις σπουδές τους στην Αθήνα. Εκεί σπούδασαν με το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Τα δύο αδέλφια ανέπτυξαν μεγάλη ιεραποστολική δράση. Η εκκλησία μας γιορτάζει ξεχωριστά τους δύο αγίους: ο Άγιος Ιουλιανός γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου και ο άγιος Ιούλιος στις 31 Ιανουαρίου. Στις 19 Μαΐου η εκκλησία μας γιορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png