Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη Μονή της Αγίας Τριάδας, στον Άγιο Νεκτάριο.


Κατανυκτική σήμερα το απόγευμα η ατμόσφαιρα στη Μονή της Αγίας Τριάδας, στον Άγιο Νεκτάριο. Η Μονή της Αγίας Τριάδος γιορτάζει αύριο και σήμερα το απόγευμα έγινε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Το μοναστήρι επισκέφθηκαν για να παρακολουθήσουν τον εσπερινό, κάτοικοι από όλες τις περιοχές της Αίγινας, αλλά και πολλοί προσκυνητές από άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο πολύ καλός καιρός σήμερα στην Αίγινα, βοήθησε ώστε ο σημαιοστολισμένος, προαύλιος χώρος του ναού να γεμίσει από πιστούς, που παρακολούθησαν από εκεί την ακολουθία του εσπερινού.

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας το έφτιαξε ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος το 1907, σε μία θέση στην οποία υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Το μοναστήρι το έχτισαν Αιγινήτες εργάτες, ενώ και ο ίδιος δούλεψε μαζί τους για την κατασκευή του. Η θέση στην οποία βρίσκεται χτισμένο το μοναστήρι λέγεται "Ξάντος". Ο ναός της Αγίας Τριάδας είναι βυζαντινού ρυθμού, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να δει μια εικόνα που ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος είχε φέρει μετά από ταξίδι του στη Ρωσία, της "Παναγίας της Γλυκοφιλούσας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png