Επίσκεψη και τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στον Άγιο Διονύσιο Παλαιάς Χώρας, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

received_895566551831497.jpeg

Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ τελέστηκε το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου εσπερινός με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου (Επισκοπή) Παλαιάς Χώρας.

Η  Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας με αυτή την εκδήλωση θέλησε να τιμήσει τον εορτάζοντα πολιούχο της Αίγινας Άγιο Διονύσιο και να δώσει την ευκαιρία της επίσκεψης στο σημαντικό αυτό ναό της Παλαιάς Χώρας. Να σημειώσουμε ότι στο ναό αυτό, τον δεύτερο Μητροπολιτικό Ναό της Π. Χώρας, για δύο χρόνια (1577 – 1579) λειτουργούσε ο επίσκοπος Αιγίνης Διονύσιος, ο οποίος ερχόμενος στην Αίγινα μετά την καταστροφή του Μπαρμπαρόσσα βοήθησε στην πνευματική στήριξη των κατοίκων της νήσου προσφέροντας παρηγοριά με το διδακτικό και ποιμαντικό του έργο. Έξω από το ναό σήμερα σώζεται ο μικρός θρόνος  του Αγίου και αντίκρυ το κελί του. Στο ναό αυτό  λειτουργούσε επίσης συχνά ο Άγιος Νεκτάριος.

received_3668933923349896.jpeg

Τον εσπερινό τέλεσε ο αρχιερατικός επόπτης π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης και ο π. Στυλιανός Κουτσούκος, ενώ έψαλλε ο π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης. Ο π. Αμφιλόχιος μίλησε για τη σημαντική πρωτοβουλία να εορταστεί ο Άγιος Διονύσιος στην Εκκλησία που ιερουργούσε. Επισήμανε επίσης την ανάγκη διάσωσης των μνημείων της Παλαιάς Χώρας.

 Εκ μέρους της  Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας ο κ. Γ. Μπήτρος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις τελευταίες ενέργειες που έχουν γίνει σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ύδρας για την προώθηση του έργου της συντήρησης  των μνημείων της Παλαιάς Χώρας.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png