Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.


Καθώς ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, μια γιορτή που μοιάζει αναπόσπαστη από τις καλοκαιρινές συνήθειες των κατοίκων του νησιού, κλείνει τον Ιούνιο. Πρόκειται για τον πανηγυρικό εσπερινό στο γραφικό παραθαλάσσιο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Ο πανηγυρικός εσπερινός ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα περιβάλλον, που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί η ομορφιά του, καθώς ο ήλιος έδυε στον Αργοσαρωνικό και τα χρωματιστά σημαιάκια που στόλιζαν το προαύλιο της μικρής εκκλησίας να κυματίζουν στο ελαφρύ αεράκι.

Η εικόνα γνώριμη, εκατοντάδες πιστοί έφτασαν από όλες τις περιοχές της Αίγινας για να ανασπαστούν και να ανάψουν ένα κερί. Το προαύλιο και ο χώρος γύρω από το ξωκλήσι των Αγίων Ανάργυρων ήταν γεμάτος από κατοίκους του νησιού που παρακολούθησαν τον εσπερινό και μετά το τέλος του περίμεναν για να πάρουν άρτο. Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια στις δύο άκρες του δρόμου, πλανόδιοι πωλητές με την πραμάτεια τους και ένα διαρκές πήγαινε - έλα συμπλήρωναν την όμορφη εικόνα της παραμονής της πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων που διατηρεί μια παράδοση δεκαετιών και αποτελεί για όλους μια αξέχαστη καλοκαιρινή ανάμνηση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png