Επιτυχημένη τελετή λήξης, αλλά και προβληματισμός στις κατασκηνώσεις στον Τούρλο.

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας.
Την Κυριακή το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη τελετή λήξης της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου του έτους, για τα αγόρια Δημοτικού και Γυμνασίου. Παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο κλήρος του νησιού, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο Πρόεδρος του Τ. Σ. Βαθέως κύριος Κασιμάκης, πλήθος γονέων των παιδιών. Οι κατασκηνώσεις  της Ι. Μ. Ύδρας, στον Τούρλο είναι ένας θεσμός που πάνω από 40 χρόνια σφυρηλατεί αγόρια και κορίτσια, με πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον πλησίον μας. Η εμπειρία της  ομαδικότητα νέων ανθρώπων σε μια κατασκήνωση, είναι μια καλή αρχή να βγουν στη κοινωνία του αύριο, γεμάτοι εφόδια και γνώσεις.

Τα διάφορα  θεατρικά, με θέματα το πρόσφατο "Μουντιάλ", η οικολογία, οι διαφημίσεις της ΤV, έντεχνα σατιρίστηκαν και   κυριάρχησαν στην εκδήλωση ενθουσιάζοντας το κοινό. Για τον ρόλο των κατασκηνώσεων της Ι.Μητροπόλεως αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κύριος Κουκούλης συγχαίροντας όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης για το έργο τους και την προσφορά τους.

Στο τέλος της  τελετής λήξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον αρχηγό κύριο Γεώργιο Μπήτρο, τον πατέρα Αμφιλόχιο Γελαδάκη, τον πατέρα Σάββα και τον Νεκτάριο Κουκούλη, ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της κατασκήνωσης προσφέροντας καθημερινά και επί σειρά ετών, της υπηρεσίες του στο μαγειρείο, με τα υπέροχα φαγητά του και γλυκίσματα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική προσφορά της Ι. Μονής Αγ. Νεκταρίου, η οποία καλύπτει οικονομικά όλες τις ανάγκες της κατασκήνωσης. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις υπηρεσίες του δήμου στην κάλυψη επάρκειας νερού και την συγκομιδή σκουπιδιών.  Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει τα Μ.Μ.Ε. και την τοπική κοινωνία του νησιού μας.

Ο συγκεκριμένος χώρος των κατασκηνώσεων ανήκει στο "Ταμείο Εθνικού Στόλου" και επί 41 χρόνια συνεχή λειτουργία παραχωρείτε με σχετικό μίσθωμα, στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας για τις ανάγκες των εν λόγω  κατασκηνώσεων. Με έγγραφο του  το Ταμείο Εθνικού Στόλου ενημέρωσε την Ι. Μητρόπολη, ότι το μίσθωμα παρατείνετε έως και τον Σεπτέμβριο του 2010, αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου το μέλλον της κατασκήνωσης είναι αβέβαιο. Φημολογείται ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρόκειται να εκποιηθεί  και σχολίασε ο Σεβασμιώτατος "θα σωθεί το κράτος εάν πουληθεί  αυτή η έκταση;" και συνέχισε "Θα κατεβούμε στο πεζοδρόμιο, έχω ενημερώσει σχετικά και τους Βουλευτές της περιφέρειας μας, θα κάνουμε αγώνα για να έχουν τα παιδιά μας αυτή την κατασκήνωση"

Τέλος στα 110 αγόρια που συμμετείχαν στην κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα, ευχόμενος καλή συνέχεια του Καλοκαιριού. Η κατασκήνωση  θα συνεχίσει το έργο της και αυτή την περίοδο θα φιλοξενήσει κορίτσια Δημοτικού και Γυμνασίου από  όλη την περιφέρεια της Ι.Μ. Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png